PIWO BERNARD

Piwo Bernard jest produkowane w niewielkim rodzinnie zarządzanym browarze w Humpolcu - w samym sercu czeskich Moraw.


Zgodnie z tradycyjnym procesem produkcji dojrzewa ono niespiesznie przez kilka tygodni w temperaturze 1- 2 stopni Celsjusza,
następnie jest starannie filtrowane i oczyszczane w tej samej temperaturze skomplikowaną metodą mikrofiltracji. 

Proces ten pozwala zachować piwu Bernard jego wspaniały naturalny smak, aromat i kolor, a co najważniejsze uniknąć pasteryzacji- drastycznego procesu stosowanego w masowej produkcji, polegającego na ogrzewaniu piwa do 80 stopni Celsjusza w celu pozbycia się zanieczyszczeń i uzyskania możliwie najdłuższego okresu przydatności do spożycia.
Piwo Bernard jest w 100% naturalnym i niepasteryzowanym piwem.

Posiada niepowtarzalny smak, kolor i aromat uzyskane dzięki najwyższej jakości składnikom, wyjątkowemu procesowi produkcyjnemu oraz sercu jakie wkłada jego powstanie cała rodzina Bernard - prawdziwi miłośnicy piwa.